Hobbiten

Around the World 2017, Hverdag, New Zealand

På vei fra Hahei til Raglan stoppet vi innom Hobbitensettet. Det var utrolig spennende å se det. Det var mye mindre i virkeligheten enn jeg hadde trodd. Jeg kunne sikkert gått igjennom settet på under 20 minutter, med bilder og alt, hadde jeg vært alene. Det ble en del kø for å ta bilder. Guiden fortalte at de på travle dager brukte vel en time, om ikke mer, på å gå rundt settet.

Guiden fortalte videre at settet har blitt bygget to ganger. Det ble revet etter innspillingen av de første filmene, men de opplevde stadig at turister kom for å se på det som en gang var. De bestemte seg derfor for å bygge settet en gang til, permanent. Det jobber ganske mange folk der som arbeider med å vedlikeholde husene, hagene og andre rekvisitter.

HobbitenHobbiten-5Hobbiten-6

Bildet over viser huset til Frodo. På toppen av huset står et stort tre. Guiden kunne fortelle at dette er det eneste falske treet på settet. Første gang de bygget Hobbiton brukte de et ekte tre, men det ble også revet da de fjernet settet etter innspillingen. Så nå er det et falskt tre med håndsydde blader som pryder toppen av Frodos hus.

Vi fikk lov til å gå inn i huset til Frodo, men til stor skuffelse var det ingenting der. Bare et par tomflasker og noen vedkubber…

Hobbiten-4Hobbiten-7

Huset til Sam

Hobbiten-3

Mange av grønnsakene i kjøkkenhagen var faktisk ekte. De som jobbet der la ut friske grønnsaker og fikk ta med seg de gamle hjem.

Hobbiten-2Hobbiten-8Hobbiten-9

Etter å ha vandret gjennom sette fikk vi smake på Hobbitons eksklusive cider, inne på selveste Green Dragon! Dette var det eneste huset i Hobbiton med interiør, og det var innredet likt som i filmen, men i normal størrelse. Super kult!

I Raglan dro vi også på hulevandring. Vi gikk et stykke inn i hula før vi satt oss i en båt. Det var litt ekkelt fordi det var bekemørkt og i det fjerne hørtes rumlingen av en foss. Redselen gikk fort over i det vi fikk se det vi var kommet for å se – Glow worms! Mark som lyser i mørket. Det var helt fantastisk. Huletaket glitret som nattehimmelen, tusenvis av små stjerner! Amazing!! Det gikk dessverre ikke an å ta bilder av markene fordi det var så mørkt… Hvis du googler glow worms og NZ får du en liten titt på hvordan det ser ut ;D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s