Going to China

China 2016, Foto, Reise

For snart to måneder siden startet sommerens største eventyr. Denne gangen sto det Beijing, Kina på boardingkortet! En uke i Beijing med overnatting på Airbnb. Wow, tenke seg til. Spenningen sto i taket.

Vi reiste med Finnair fra Oslo, med mellomlanding i Helsiniki. Flyturen fra Helsinki til Beijing tok mellom 7 og 8 timer og var supercomfy. Finnair har utrolig flott fly med lite støy og god service!

Beijing sto virkelig til forventningene og turen var helt fantastisk. Beijing har så mye å by på, så masse å se og gjøre. På en uke sightset vi oss gjennom de viktigste severdighetene, mer rakk vi ikke. Beijing er en trivelig, men utrolig stor by. Vi følte oss likevel veldig trygge i byen, selv på kveldstid. Det var også enkelt å finne fram. Med metroen kommer man seg overalt :-)

 

Kiiina

Flyplassen i Helsinki. Et lite øyeblikk trodde jeg vi var kommet til Kina. Flyplassen er et bindeledd mellom Asia og Europa, noe som syntes godt!

Dag 1 i Beijing besøkte vi 798 Art District. Har var det massevis av kunst, gallerier, foto og design å se på og handle. Vi så blant annet skulpturen på bildet under. Skjønte aldri helt greia.

Kiiina-5

Kiiina-3

 

Vi bodde i denne høyblokka hos to lokale Beijingere. De var utrolig hyggelige og gjestfrie. Det var kjekt å ha noen som kunne språket i nærheten, eksempelvis da jeg skulle ta ut penger i minibanken og alt sto på mandarin/klementin.

Kiiina-10

 

Området rundt Airbnb’n var som på bildene under, ryddig og rent. Det arbeidet faktisk renholdere overalt. De vasket flisene utenfor kjøpesenteret, trappegelenderet ned til metroen og de små gjerdene som rammer inn blomsterbedd og hekker.

Kiiina-6

Kiiina-7

Kiiina-8

Vår lokale matbutikk, Lotte Mart. Her hadde de alt. Alt fra frosker til frossenpizza. De hadde også McD som vi benyttet oss av. Flere ganger. Hjemmelevering. 

Kiiina-9

Denne elva var rett ved Airbnb’en og vi måtte krysse den (via bru) for å komme til Lotte Mart. Det var stadig folk som fisket her, både med stang og nett og etter krabber. På bildet kan man også se noe av forurensningen som Beijing er så plaget med. Det grå skydekket lå som et teppe over byen. Verten vår fortalte meg at dette faktisk var en bra dag med lite smog. Wow. Men etterhvert skjønte jeg faktisk hva han mente. Den siste dagen i Beijing var det nemlig ikke mulig å se de bakerste høyblokkene. De forsvant i smogen. I tillegg var en spesiell lukt i lufta, lukten av brent eller svidd. Så om du skal til Beijing kan det være lurt å pakke med seg et munnbind for svært forurensede dager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s