Sukkerfrie boller

Mat

Søndag 7. februar var det fastelaven. I den anledning prøvde jeg meg på noen sukkerfrie boller. De blei ganske bra, men minnet meg veldig om litt søte rundstykker. Det må ha vært fibramelet! Men med marsipan, krem og syltetøy ble det veldig bra, søtt og godt :-) Jeg brukte Fitfocus sin oppskrift på litt sunnere boller, men halverte den;

0.5 liter melk

75 g smør

50 g sukrin melis

1 pk gjær + 1 ts luftigere bakst

1 ts kardemomme

ca 6 dl fibramel

1 egg til pensling

 

Melken ble kokt opp sammen med smør og melis, og deretter avkjølt til ca 37 grader. Gjær og kardemomme ble blandet sammen med melet. Deretter ble det våte helt oppi det tørre og eltet til deigen slapp bollen. Jeg rullet deigen til en pølse og delte den opp i 9 emner. Bollene ble trillet og satt til heving i 1 – 1.5 time. Så penslet jeg bollene med ett egg. Bollene ble stekt på 250 grader i 10 minutter.

Jeg lot bollene avkjøle en god stund før jeg hadde på krem, marsipan og syltetøy. Nydelig!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s