Sukkerfri marsipan

DIY, Mat

 

I anledning fastelaven, laget jeg litt sukkerfri marsipan. Det er så deilig å ha en liten stor skive marsipan på fastelavensbolla, under kremen og syletøyet! Det var utrolig enkelt å lage marsipan, enklere enn jeg hadde trodd! Jeg tok utgangspunkt i Funksjonell mats oppskrift på sunnere marsipan.

Det du trenger:

Mandelmel

Sukrin melis

En eggehvite

Eventuelt mandelessens og sitrondråper

 

Dette gjør du:

Bland eggehvite, mandelmel og melis i en skål. Hell på med mandelmel og melis til «deigen» blir fast. Smak til med noen få dråper mandelessens og sitrondråper. Form marsipanen til en pølse. La marsipanen hvile en stund i kjøleskapet før du bruker den!

 

Jeg startet med 90 gram mandelmel og 60 gram melis, men dette var ikke nok. Marsipanen ble veldig klissete, så jeg helte på med mandelmel og litt melis til marsipanen ikke lenger hang fast i benken. Resultatet ble kjempe bra!

Porsgrunnn-2

4 kommentarer om “Sukkerfri marsipan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s